16 Eylül 2014 Salı

RP ve IP Nedir? Nasıl Kazanılır?


Bu Yazı League of Legends'e yeni başlayanları bilgilendirmek amacıyla yazılmıştır.


League of Legends'e başladınız gibi gözünüze çarpan ilk şeylerden biri sağ üst köşedeki RP ve IP'dir. RP riot puanı, IP ise itibar puanının kısaltılmasıdır. RP ve IP oyun içinde şampiyon, kostüm gibi şeyler almak için kullanılan para birimi gibi bir şeydir. Ama bütün her şey hem IP hem de RP ile alınamayabilir. Mesela rünler sadece IP ile kostümler ise sadece RP ile anlınabilir. IP oyun oynadıkça kazanılabilir ama ilk başladığınızda hediye olarak verilen 400RP'den sonra RP'nizi artırmanın tek yolu para yüklemektir. Başlangıç da hediye olarak verilen 400RP'yi şampiyon ve kostüm alarak harcayabilirsiniz. Ama 400RP sadece en ucuz şampiyonlara yeter ve hiç bir kostüm ise 400RP'ye alınamaz. Onun için indirimleri takip ederek indirimdeki bir şampiyonu veya kostümü almanızı öneririz.

IP nasıl kazanılır? Hızlı veya daha fazla IP kazanma yolları nelerdir?
IP yani itibar puanını sizden başka oyuncu veya oyuncularla (siz haricindeki bütün sihirdarlar botsa IP kazanamazsınız) oynadığınız bütün oyunlardan kazabilirsiniz. Oyunu yenerseniz daha çok IP kazanırsınız. Ayrıca oyun ne kadar uzun sürerse kazandığınız IP'de o kadar artar. Bunların dışında öldürdüğünüz şampiyon ve minyon sayısı veya asist gibi şeyler kazanacağınız IP'yi artırmaz. Yani her oyunda aynı takımda olduğunuz kişilerle aynı IP'yi alırsınız. Oyun sonunda çıkan istatistiklerin yazdığı herkesle sohbet edebildiğiniz ekrana dikkat edersiniz istatistiklerin üzerinde aldığınız exp, IP ve hangi sebepten geldiği yazar. IP'nin geldiği 3 durum vardır en fazla getirisi olan oyunda harcadığınız zaman için verilen yeşil renkli puandır. Bir diğeri ise mavi renk deki  karşılıklı oyun bonusudur. Kazandığınız karşılıklı oyun bonusu botlara karşı oynarken 2 gibi çok düşük bir rakam olacaktır bunun için daha fazla IP kazanmak istiyorsanız PVP'yi denemenizi öneririz. Son şey ise IP takviyesinden gelen bonusdur. Eğer IP takviyeniz yoksa tabi ki bu puanları alamazsınız ama IP takviyeniz olsaydı ne kadar daha puan alacağınızı görebilirsiniz ki bu da ilk başta anlattığımız yeşil renkteki puanla aynı miktardır. Bunların dışında bir de günün ilk galibiyeti bonusu vardır. Her gün kazandığınız ilk oyun için fazladan 150 IP kazanırsınız ve profilinizdeki günün ilk galibiyeti bonusu kullanılabilir yazısı çıkana kadar kazandığınız oyunlardan günün ilk galibiyeti bonusunu kazanamazsınız. Günün ilk galibiyeti bonusu her 24 saatte bir kere verilir. Yani akşam oynadınız bonusu kazandınız sabah oynadığınızda tekrar günün ilk galibiyeti bonusunu kazanamazsınız. Bu yüzden günün ilk galibiyeti bonusunun süresini fazla geçirmemek için botlara karşı oynayarak almanız iyi bir yöntem olabilir. Çünkü PVP'de ne zaman kazanacağınız belli olmuyor.


Daha çok IP kazanmanız için yapılabilecek şeyler:

*Oyunu uzatmak (Bazı kişilere bu yöntem saçma gelir çünkü uzun bir oyun oynamaktansa aynı sürede 2 oyun oynayabilirsiniz)
*En çok IP kazanabileceğiniz oyun modu "PVP - klasik" tir bu oyun modunu daha çok tercih ederek kazandığınız IP miktarını artırabilirsiniz.

Yukarıdaki 2 şey dışında anlatılan şeylerin doğruluğu tam olarak kanıtlanamamışdır.

1 yorum: